Dan Moga

Binecuvintarile Tatalui tuturor
Scurta biografie Cleveland OH 2015
Sint Daniel Moga; m-am nascut in 1961 in Tinca Bihor intr-o familie de credinciosi, am doua surori mai mari si toti trei am fost orchestranti si coristi, am iubit muzica crestina inca de mic, tata a cintat la vioara…am invatat primele notiuni de muzica cu Fratele Ilie Precup dirijorul de cor de la Tinca; dinsul avind scoala de dirijori facuta cu multi ani in urma; in 1970 tata sa dus la Curtici si la rugat pe fr. Grecu sa ne recomande un tinar care sa vina la Tinca si sa infiinteze o orchestra; dintre toti tinerii care ar fi droit sa vina, sa hotarit ca va veni fr. Cornel Bradeanu, asa ca la noi in casa sa format prima orchestra din Tinca, inauguraraea fiind in August 1970. Am avut harul sa invat sa cint la instrumentele din orchestra iar mai apoi sa invat si alti copii sa cinte atit la Tinca cit si in alte biserici mai mici, precum si cu un grup de copii la Speranta
M-am casatorit la Arad cu Nela Ana; am avut harul ca impreuna sa cantam in corul de la Speranta si in alte grupuri barbatesti si mixte cu care deobicei mergeam in misiune; Nela deasemenea a avut harul sa cinte in grupul fratelui Puiu Caciora. Am apreciat mult calitatea muzicii din Arad precum si frati dirijori foarte competenti (Nelu Redis, Florea Burca)…tot cu Nela am condus un grup de tineri in misiune (aproximativ 30 in perioada fratelui Ionel Truta, Doru Popa presedinte la tineret)
“Revolutia” din tara ne-a prins in Austria, unde cu ajutorul fratelui Cornel Jurcoi sa inceput primul cor barbatesc din Vienna; in 91 am ajuns in America, la inceput aproape 2 ani la Florida (m-am bucurat sa il cunosc mai indeaproape pe fr. Petrica Matcau si Teofil Talpesh) iar de atunci in Cleveland.
La Cleveland am lucrat impreuna cu Nela cu corul tinerilor iar apoi catre anii de pensionare a fratelui Titus Chira dirijorul corului din Cleveland, tot impreuna ca Nela din nevoe si prin harul Tatalui am inceput sa lucram cu corul mixt. Ne bucuram si sintem multumitori pt lucrarea din biserica din Cleveland dedicatia tuturor coristilor precum si beneficiul unui pianist f bun si dedicat Tavi Pere. De citiva ani sora Rachel Vaduva este deasemena in lucrare cu corul.

Multumesc sotiei mele pentru tot sprijinul acordat…
Mult Har si success incontinuare tuturor….iubesc cintarile mai vechi…Ca o Pasare in Zbor,
Aud un Cor…dar si mai noi…Lumina Ta…etc

Slavit sa fie Domnul in toste si pt toate
Cu respect si dragoste frateasca Dan Moga