Dorel Marin Macelaru

Dragă frate Nelu…și toți ceilalți colaboratori

Sunt bucuros să fiu în rândul celor care fac o lucrare cu care cred că ne vom întâlni și în cer.
    M-am născut la 16.01.1942 în Timișoara(ieri mi=am aniversat vârsta de 73 ani pentru care sunt recunoscător Domnului).De mic copil am îndrăgit muzica, dar făcând parte dintr-o familie foarte săracă, părinții mei nu m-au putut îndruma spre școli speciale de muzică. Totuși când Dumnezeu are un plan, El îl duce la îndeplinire. Astfel am avut parte de a învăța să cânt la pian, 3 ani după care am fost nevoit să mă transfer la o școală de meserii, neavând tangență cu muzica. Totuși Dumnezeu m-a urmărit și odată cu școala de meserii, am început să învăț să cânt la acordeon. De fapt am avut parte de un profesor care fără să știe de ce, mă învăța teorie muzicală, armonie, transpoziție și tot ce era necesar pentru a putea lucra ceea ce lucrez acum. Atunci nu știam de ce și îmi era necaz că mă chinuia dar nu am avut încotro și am învățat. Cu acest bagaj de cunoștințe am inceput să cânt in biserică, la acordeon, împreună cu doi prieteni, unul la harmoniu și unul la chitară. Prin anul  1958 am început să cântăm în biserică și pe parcurs s-au adăugat din ce în ce tot mai mulți iubitori de muzică luând astfel naștere prima orchestră intr-o biserică penticostală.
După doi ani și jumătate, eu și cu soția mea (ea era elevă la liceul de muzică la flaut) ne-am mutat în altă biserică tot în Timișoara unde am continuat să cântăm și la fel se adăugau pe parcurs noi și noi doritori să cânte cu noi. Avem 10 copii care toti au învățat să cânte și cântă alături de noi la diferite instrumente. Pe parcurs am reușit să îndrum copii din biserică să meargă la liceul de muzică să învețe ca apoi să cânte în orchestra care s-a format. Acum orchestra din biserica noastră este structurata pe un profil de orchestră simfonică având în componență următoarele instrumente: viori, viole, violoncele, contrabas, oboi, flauți, trompete, tromboni, corni, tuba, pian, percuție. Majoritatea instrumentiștilor sunt cu conservator, unii cu master, alții elevi la școala de muzică și printre ei sunt și amatori care se silesc să țină pasul cu cei avansați.
Mulțumesc Domnului pentru oportunitatea de a avea așa colaboratori și totodată vă mulțumesc pentru multele cântări pe care le-am primi și le primesc de la voi. Bunul Dumnezeu să vă binecuvinteze în lucrarea Lui