Magdalena Todea

Fr. Nelu, inainte sa ma prezint as vrea sa va spun ca ma simt deosebit

de onorata sa fiu copilul Domnului si acest lucru ma face sa vad

tot ce sunt ca ii datorez Lui.

Am avut privilegiul sa ma nasc intr-o familie crestina cu parinti simpli

si modesti dar care ni l-au aratat pe Dumnezeu

intr-un mod atit de real incat fiecare dintre noi cei 10 copii ai

familiei am putut vedea si gusta din puterea lui Dumnezeu inca de mici.

Chiar daca nasterea mea din nou nu a fost intr-un mod spontan ci ea s-a concretizat in ani

printr-un proces de schimbare a caracterului si mentalitatii mele, totusi uitandu-ma in urma pot sa afirm ca Dumnezeu a ales chiar parintii mei prin care sa il cunosc, fapt pentru care ii

multumesc.

M-am nascut in Cluj-Napoca, unde am frecventat biserica Penticostala,

No 5 S. Albinii, acolo am avut onoarea sa ma intilnesc si cu fr. iubit Viorel Grecu (despre care ne relata fr. Virgil din Sttutgart). Eram pe atunci la Liceul de muzica (sectia vioara) si ma pregateam intens pentru examen , a fost atit de amabil sa imi vina in ajutor , mi-a oferit chiar metodele dansului pentru a ma pregati. Si acum am acele carti cu semnatura dansului, sunt o valoare pentru mine. Era un frate scump plin de dragostea dintai, si incerca cu toata puterea lui sa slujeasca Domnului pentru a recupera toti acei ani pierduti dinainte de al cunoaste pe El. Venea in Cluj la noi la biserica pe durata a 2 saptamani si lucra intens cu corul, nici unul din noi nu indrazneam sa intirziem ca eram lauti la rost inca de la usa, ne intindea arcusul viorii si asa printre sprincenele lui lungi si incruntate facea un moment de liniste si asteapta o explicatie a intirzierii noastre ca apoi imediat sa faca o gluma din acel moment pentru a ne destinde pe toti in timpul repetitiei. Era un”simpatic” de care nu te puteai plictisi in ciuda varstei dansului.Avea un stil de a ne acapara tot timpul combinat cu “aspre mustari tehnice in ale interpretarii ca apoi in urmatoarea secunda sa ne spuna cate o patanie din viata”.

Cat despre mine pot sa va spun ca mi-am continuat studiile in domeniul muzical abia dupa ce m-am casatorit si am avut toti cei 4 copii, la indemnul sotului meu si a altor fosti colegi, am dat la Cosnervatorul de muzica din Cluj ,sectia canto, nu am apucat sa il termin deoarece in 2003 am emigrat in Australia unde, de fapt mi-am finalizat studiile la Academia de Muzica din Perth. Momentan cant in Corul Filarmonicii din acest stat,Western Australia, pentru a-mi intretine vocea, dar cea mai mare parte a timpului meu o dedic in a sluji Domnului in locul unde m-a chemat. Acesta este de fapt scopul vietii mele de a fi acolo unde m-a pus El si ai asculta vocea.

 

Domnul ne-a binecuvantat cu 4 copii care toti si-au axat studiile tot in

acest domeniul, primul a terminat conserv. La cello, cel de-al 2-lea e ultimul an la vioara, cel de al -3-lea e in anul I la percutie iar junioara familiei(14ani) lucreaza

in paralel vioara si flaut.

Cat despre sotul meu pot sa va spun ca nu e din Resita ci din Turda,

chiar daca nu e muzician e cel mai mare meloman al familiei si de fapt sponsorul , suportul si mentorul nostru in a ne dedica toti Domnului la un nivel cat mai inalt in slujire.

Din 2003 suntem in Australia unde Domnul ne-a chemat sa slujim, nu putem

sa ii multumim niciodata indeajuns de harul ce ni l-a dat ca aici sa gasim ,tot ce avem nevoie din punct de vedere spiritual pentru a ne dezvolta si a creste.

Ii suntem recunoscatori de fiecare din acesti frati scumpi cu care ne-a binecuvantat sa formam impreuna Trupul Sau. Datorita acestei chemari de aici, am fost nevoita sa incep sa compun pentru a scrie partituri de orchestra si asa am descoperit cum Dumnezeu inmulteste darurile celor ce I le pun in negot. Ma simt onorata de acest privilegiu de a creste in cunoasterea acestor taine avand ca si camp de lucru de fapt ,

Imparatia Lui.

Nu vreau nimic sa imi aloc din aceste randuri , ca de fapt tot ce sunt ii datorez Lui, si de n-ar fi fost El nu eram nimic. Dar daca tot am fos solicitata sa dau cateva informatii despre mine, cu multa placere. In nadejdea ca nu am evidentiat pe nimeni prin aceste randuri decat peStapanul meu caruia ii slujesc, va multumesc si voua celor de la armonii cu care simt ca m-a imbogatit Domnul prin diversitatea fiecaruia in slujire,si nu in ultimul rand fratelui Daniel Branzei care ne-a ajutat la concretizarea acestui vis de a exista acest blog.

MAGDALENA TODEA,PERTH-AUSTRALIA