Marcel Trutza

Dragi frati Leviti

Din nou vreau sa ma folosesc  si de aceasta oportunitate sa slavesc pe Domnul pentru unitatea care a pus-o intre noi prin cantarea spre slava Sa. Dau slava Domnului pentru fam Cinteanu  prin care s-a facut aceasta legatura si care fac aceasta lucrare cu toata dedicarea. Domnul sa-i  binecuvinteze in continuare sa poata extinde  aceasta lucrare minunata.

Ma numesc Marcel Trutza, nascut in 1958 in Arad. Am avut harul sa am parinti credinciosi care au iubit pe Domnul si iubindu-l pe El, au iubit si cantarea spre slava Lui. Imi aduc aminte ca de multe ori parinti mei cantau duet la corul din Biserica Sega  avandu-l dirijor pe fr Luca sau fr Baleanu. Pastor la acea adunare a fost in acel timp fr. Cocian Martian, adunare in care si-au avut inceputurile si…descultii. De la o varsta destul de tanara, am participat la inceputurile unei  noi serii de orchestra de mandoline de data aceasta cu fr Petrica Moldovan – un mare iubitor de orchestra pana la capat. Domnul a fost credincios legamantului care l-am facut cu El in 1973 chiar daca eu de multe ori nu am fost. Cu toata inima pot canta cantarea  “ Sunt un om nevrednic, dar El m-a iubit, S-a plecat spre mine si m-a mantuit”.

Crescand intr-o adunare cu multi oameni mari in muzica – multi chiar devenind profesionisti – Ghighi si Florin Iovin, Doru Boar, Oliviu Moga, Luci Horga surorile Bitang, Vaida si altii, mi-a placut intotdeauna cantarea si cu vocea (cu toate ca nu am) dar si cu instrumentele. Tare mi-a placut muzica stil Southern/Country/Bluegrass Gospel.  Emigrand in US cu familia in 1980, am avut harul sa merg la sute de concerte de acest gen.  In 1985, Domnul m-a binecuvantat cu o sotie minunata Mathilde, iar putin mai tarziu cu doua fete – Ruth si Eunice – de asemenea iubitoare de muzica.  Am avut harul de a canta impreuna mai ales instrumental,  cineva  chiar oferindu-se sa  inregistreze un CD cu noi. Acesta este linkul daca sunt  interesati:   http://www.oldchristianmusic.com/music-wma/the-trutza-trio–i-feel-like-traveling-on/    Cel mai mare interes al meu in muzica este cantarea in comun.  Cred  faptul  ca personal cantarea imi vorbeste foarte mult, simt nevoia sa impart aceasta si cu alti. De asemenea cantarea este unul din putinele activitati ale inchinarii care ne implica pe toti. Ne schimba statutul – din spectatori  in paricipanti. Astfel pentru mai bine de 20 de ani, slujesc  prin conducerea cantarilor commune in Biserica Logos din Chicago unde nu sunt singurul. Avem harul sa invatam multe cantari noi, o mare parte dintre ele  de la OAW. Slavesc pe Domnul pentru aceasta. Imi plac cantarile noi mai ales cele inspirate direct din cuvant.  Mereu suntem indemnati  sa “Cantam Domnului o cantare 9”…

Inchei aceasta mica perzentare a subsemnatului dorind Harul, Pacea si Binecuvantarea Domnului peste toti cei ce-L slujesc prin cantare si nu numai. Am foate multe “ cantari preferate” dar cred ca una pe care o doresc realitate pentru fiecare dintre noi este aceasta:  https://www.youtube.com/watch?v=b3S_huLGIrk.  si  care doresc sa fie o binecuvantare pentru  toti.

A Domnului sa fie toata slava pentru tot ce a facut, face si va mai face, in veci.  Cu dragoste in slujba Lui,

Marcel Trutza.