Mihaela Maria Cintean

Mihaela-Maria Cintean ( nascuta ACHIM ),fica lui Vasile si Maria Achim, s-a nascut in anul 1951,Ianuarie 7, duminica, dar a fost inscrisa la Sfatul Popular, pe data de Ianurie 9.”( asa i-a spus mama ei”..=:), in comuna Hapria, jud Alba. De aceea noi o aniversam pe data de 7 Ianuarie, odata cu a fiului nostru cel mic Alin-Dorian Cintean. Clasa 1-a facut-o la Sibiu, unde tata, Vasile, lucra ca Sef de Santier”Constructii cai ferate si Poduri”..Dupa clasa 1 s-au mutat in Alba -Iulia unde a continuat scoala primara si liceul. Liceul “Horia.Closca si Crisan”l-a absolvit, in anul 1969, ca sefa de promotie in clasa ei (profil real). In timpul liceului, la limba romana ,profesoara emerita,Emilia Gherbea apreciind ca e cea mai buna teza, a cerut sa o citeasca in fata clasei.
Cu toate inclinatiile,care le avea spre literatura, aceleasi inclinatii avea si spre stiintele reale ( matematica ,fizica ,..) astfel ca in acelasi an 1969 a intrat la Facultatea de Mecanica din Timisoara ,sectia Tehnologia Sudarii. A absolvit aceasta facultate cu o medie mare, avand posibilitatea sa-si aleaga locul de repartitie. S-a casatorit in septembrie 7, 1974 cu Nelu Cintean, originar din Curtici, jud Arad.
In Iunie 1974 fiind deja logodita cu Nelu Cintean,care a absolvit aceeasi facultate,in acelasi an 1974 ( Sectia Material Rulant) au ales Uzina de Vagoane Arad, unde impreuna au lucrat,ca ingineri proiectanti 16 ani, dupa care Nelu a emigrat in Statele Unite..Dupa 4 ani, 6 luni si 10 zile a venit si Mihaela si copii..Alin avea 14 ani iar Cristian 18 ani ,cand, in 1o mai 1995 au sosit in State…A fost o perioada mai grea prin care,cu ajutorul DOMNULUI am trecut ca familie. ..Inceputurile,din nou  ,impreuna,in STATE, ca la orice emigrant, au fost f grele…Fiecare am venit la varsta de 45..ani..Cu toate acestea, am luat din nou ghiozdanul in spate si am inceput sa mergem la scoala..Cu ajutorul Tatalui Ceresc, Mihaela a reusit in 2007 sa-si ia PE ( Profesional Engineer in Civil Engineering)..desi in Romania,NU a absolvit Facultatea de Constructii ci, cea de Mecanica..De aproape 10 ani lucreaza impreuna cu sotul la compania ” John & Mihaela Engineering”..( www.masterjengineering.com)  proiectand constructii, in special rezidentiale. Slavim pe DOMNUL si pentru realizarile copiilor,care au stiut sa aprecieze,sacrificiul parintilor. Alin ( 35 ani) , avocat cu birouri in Sacramento,San Francisco si Martinez..iar Christian,( 40 ani) PE Surveying engineer, in Tracy, aproape de San Francisco. De la Alin avem 3 nepoti ( Isaac 9,Eliott 7,si Eliana 5, iar de la Cristi , Naomi 15 ani si Ezra ( aproape 1 an jumate)..Cel mai mult ne bucuram pentru ei, ca sunt credinciosi si sunt langa DOMNUL cu toata casa lor!.Istoria traducerilor noastre, se cunoaste deja,..Prin Harul DOMNULUI apropiindu-ne de 550 cantari traduse si aranjate!…Cel mai mult slavim pe DOMNUL, ca aceaste cantari le auzim cantate pretutindeni in bisericile noastre evanghelice.
Fara colegii nostri de la “one a week” si ” armonii duhovnicesti.com” nu am putea sa facem aceasta lucrare. De aceea multumim DOMNULUI pentru fiecare dintre ei si le dorim multa sanatate!!
Aceasta biografie este realizata de Nelu Cintean ( sotul lui Mihaela Cintean) , coordonatorul pentru OAW si A-D in data de Februarie 29,2016