Michael Vegh

Numele meu este Michael (Mihai) Vegh si m-am nascut la 20 Iulie 1954 intr-o familie de credinciosi penticostali,intr-un sat mic (Rugea) linga orasul Marghita, jud. Bihor. Dintre cei 5 copii ai familiei sunt ultimul.
De mic copil mi-a placut cantarea, in special cantarea in cor.
In 1962 ne-am mutat la Marghita si cand s-a infiintat primul cor al bisericii am inceput sa cant si eu in cor. In 1980 dirijorul de cor s-a mutat la Oradea si, pentru ca corul sa nu se desfiinteze, impreuna cu prietenul meu, Mitica Cosma, ne-am hotarat sa continuam lucrarea aceasta. Trebuie sa va marturisesc ca am avut mai multa dragoste decat cunostinta muzicala.
Dar Domnul ne-a sprijinit si corul a progresat si am reusit sa invatam impreuna multe cantari frumoaase.In Noiembrie 1984 am emigrat in SUA, stabilindu-ma in California de Sud (Garden Grove – Anaheim). Aici am dirijat corul unei biserici Penticostale, impreuna cu alti trei dirijori. Trebuie sa mentionez ca, a fost o colaborare minunata.
La 1 Septembrie 1988 m-am mutat in statul Washington si timp de 3 ani am dirijat un cor mai mic in biserica Penticostala Muntele Sionului, iar din 1992 dirijez corul din biserica “First Romanian Penticostal Church” (aprox. 80 de coristi).
Multumesc Domnului pentru harul si ajutorul Sau de care m-am putut bucura pana aici si spun si eu impreuna cu psalmistul: “Lucrarea mea de lauda este pentru Imparatul…”.
Deasemenea multumesc fratilor Cintean si echipei “One a week” pentru translatarea sutelor de cantari, sprijinind astfel biserica lui Hristos .
Ma rog ca Domnul sa binecuvanteze toti fratii dirijori de cor, de fanfara sau de orchestra si as vrea sa citez 1 Corinteni 15:58.

“De aceea preaiubitii mei frati, fiti tari, neclintiti,
sporiti totdeauna in lucrul Domnului, caci stiti
ca osteneala voastra in Domnul nu este zadarnica.”

Har, pace si binecuvantare la toti.

Mihai Vegh